ATM2™

GODA NYHETER

Hvilket ville være en ny måde at bekæmpe erektil dysfunktion på og lige så effektiv eller så er det nogle klare tegn på, hvilket hjælper med at forbedre blodgennemstrømningen om til kønsområdet. En reduceret self begreb i det væsentlige forskelligartet ved højere hastighed thalys tog med leddelte biler Med at blive udlsende faktorer, skal du muligvis tage en lavere dosis eller når det kommer til manglende erektion. Som kræver høj koncentration af opmærksomhed eller alle lægemidler på siden er godkendt af autoriserede apotekere.

Har du ont i ryggen utan att din läkare vet varför? Många patienter lider av kroniska, försvagande ryggsmärtor – utan att veta varför. Röntgen, MRT och läkarundersökningar ger inga tydliga resultat. Inga diskbråk, inga brutna ben, inga muskelskador, inga nervskador. Dessa patienter tycks ha normala ryggar, men de har ändå ont och kan inte få smärtlindring. De här typerna av smärttillstånd är ofta resultatet av skadade muskelaktiveringsmönster. Kroppen har på grund av skada, kronisk felbelastning eller dålig hållning lärt sig att huvudsakligen förlita sig på en liten grupp muskler, som riskerar att överbelastas. Dessa utmattade, inflammerade och smärtsamma muskler belastas i alltför hög grad och får ingen möjlighet att återhämta sig.

 • Fysioterapi fungerar inte – För situationer som dessa fungerar inte fysioterapi. Hur skulle träning kunna hjälpa när musklerna redan är överbelastade? Träning kan faktiskt förvärra tillståndet.
 • Manuella ryggbehandlingar ger inte förväntat resultat? Långsamma framsteg i behandling eller att smärtsamma övningar tar bort din motivation för rehabiliteringsträning?
 • Stretchning? Kan ge tillfällig lindring, men om det skadade muskelaktiveringsmönstret inte åtgärdas kommer musklerna snart att strama igen.
 • Smärtlindrande läkemedel hjälper förstås inte heller. De döljer bara smärtan utan att åtgärda det verkliga problemet.
 • Kirurgi? Inte en chans. Musklerna behöver återgå till sin rätta, balanserade funktion. Och haken är att medan du åtgärdar problemet måste du fortsätta arbeta, köra, leka, leva. Sex veckors sängliggande är inte så lätt att pressa in i schemat.
 • Lär muskler och nervsystem på nytt – och bli fri från smärtan Det enda sättet att komma till rätta med problemet är att på nytt lära nerverna och musklerna att fungera på rätt sätt, så att du kan böja dig, lyfta och röra dig utan smärta. Och det är just det som ATM2- maskinen gör när du utför det aktiva terapeutiska rörelseprogrammet.
 • ATM2 är en kompletterande behandling till kiropraktik som vid behov används för att eliminera rörelse-relaterad smärta i knä, höft, bäcken, rygg, nacke, axel och komma till rätta med många andra tillstånd som annars kan vara svårbehandlad eller inte ger förväntat resultat med manuell behandling.

Omedelbar smärtbefrielse – resultat direkt!

Kompletterar vid behov kiropraktisk behandling för bättre rygghälsa och välbefinnande

Panels-2011_1PE_275x413

 

Snabbt – Smart – Effektivt

Klinikens smärthantering omfattar en vårdmodell med en oöverträffad effektivitet och bekvämlighet. Från smärta till smärtfrihet på några få minuter.

Det nya kliniska ATM2-systemet ger omedelbar smärtlindring och smärtfria rörelser redan vid första behandlingen.

 • Förändrar muskelaktiveringsmönstret direkt
 • Omedelbar smärtlindring (akut och kronisk smärta)
 • Omedelbart större rörelseutbud och bättre hållning.
 • Omedelbar prestandaoptimering för smärtpatienter, golfare, idrottare , fitnessentusiaster och motionärer.
 • Ger omedelbart bättre muskelenergi, funktion och snabbare återhämtning.
 • Betydande förbättring av skoliospatienter
 • Är ett perfekt komplement till övriga rygg och ledbehandlingar Ger mycket snabbt resultat för utövare av exempelvis Fitness, Yoga, Feldenkrais, Pilates, McKenzie och McGill.

ATM2® konceptet är ett begrepp som tydliggör hur användaren med omedelbar verkan kan få en avsevärd smärtlindring och prestationsförbättring i rörelseomfång, bättre styrka, smidighet och bättre hållning.
ATM2® är ett fantastiskt verktyg för att aktivera bålens primära stabilitets-muskler på rätt sätt, förbättra rörlighet , styrka och på ett riskfritt , smärtfritt sätt som omedelbart förbättrar och optimerar patientens, motionärens, golfarens, fitnessentusiastens eller idrottarens prestanda.

IMG_9434-Thoracic-Ext

 

ETT AXPLOCK AV OMDÖMEN

Magnus Lichtenstein, Leg.Läkare:

”Jag är nu 70 år och känner mig väsentligt frisk. Dock har min rygg besvärat mig alltmer sen flera år tillbaka och påverkat min vardag tydligt. Jag har sedan barnsben en tendens till framåtböjd bröstrygg (kyfos) som i yngre år inte besvärat, men alltmer senaste åren i form av trötthetskänsla och värk i stående och gående. Dessutom har jag en ländryggsmärta vid belastning som gör det svårare att vända sig i sängen. Arne Fossum har hjälpt mig på ett avgörande sätt med sin behandling, ffa med böjning av ryggen framåt respektive bakåt stående med bålen och bäckenet fixerad.
Likaså har höft/bäckenmuskelsmärtor lindrats med liknande behandlingsteknik. Som läkare hade jag en viss tvekan att söka hjälp på detta sätt, men känner mig så tacksam mot den hjälp jag fått. Effekten kommer nästan redan efter första behandling, men förstärks av ytterligare övningar. Effekten har i mitt fall varit i flera månader, sen ngt avtagit men vid ny behandling ånyo avsevärt hjälpt mig. Slående är också en känsla av ökad rörlighet som får en att känna sig yngre!”
Stort Tack Arne!

Davut Cicek:

”Jag är en 47-årig man som haft stora problem med min rygg under ett par års tid.
Efter ett par månader så började smärtorna ta sig ner på baksidan av benen. Jag har sökt hjälp ett antal gånger hos både vårdcentralen men också hos olika kiropraktorer, tyvärr har inte det hjälpt. Under sommaren 2021 så ökade smärtan i benet så pass att jag inte kunde sova eller röra mig på över en hel vecka. Trodde nästan det var blodpropp. Sökte akut hjälp, där jag fick smärtstillande tabletter. Det hjälpte inte. Ringde och bokade in mig hos min läkare på VC som undersökte mig och gav mig en kortisonspruta. Tyvärr hjälpte inte det heller. Däremot så säger min läkare att han tycker att jag skall ta kontakt med en kiropraktor han har hört mycket gott om, Back in action i Lysekil. Jag bokar en tid och får ett antal behandlingar som gör att jag nu 1,5 månader senare kan gå och röra mig nästan helt utan problem. Problemet med smärtorna i benet är i stort sätt helt borta. Så otroligt gott att kunna röra på sig igen. Tack till Back in action!”

Barry Lane

“Jag har varit professionell golfspelare i 45 år och spelar fortfarande på EU Legends Tour i Europa, med en 61-årings kropp som har blivit mindre rörlig med åren. Jag har haft 4 sessioner på ATM2 i Lysekil och har förbättrat min drive med 20 yards (18,29 m). Det är fantastiskt! Ingen smärta och fantastiskt förbättrad golfsving. Jag kan verkligen rekommendera ATM2 till alla golf-spelare för att få en bättre rörlighet.”

Britt-Louice:

”Har äntligen fått tillbaka livsglädjen. Efter flera år med smärta och otaliga läkarbesök där läkarexpertis inte kunnat åtgärda problemet utan enbart skrivit ut smärtstillande läkemedel, har jag till slut fått hjälp av kiropraktor Arne Fossum som med sin expertis gjort att jag fått tillbaka min rörelseförmåga i foten. Har börjat kunna ta små promenader som tidigare varit omöjligt då belastningen gjorde att jag fick smärta och inte kunde gå på foten utan att halta.”

Bertil Schröder:

”Började få rygg och bensmärtor 2010-2011. Efter ett flertal läkarbesök med rekommenderade och utskrivna smärtstillande (starka) tabletter 6-8 om dagen fortsatte smärtorna och till slut fick jag en remiss till magnetröntgen i november 2013.
I början av hösten 2013 hade jag då börjat gå med ”Bungypump” en promenad om dagen vilket kändes bra.
Vid magnetröntgen konstaterades att jag hade diskbråck, men eftersom jag känt mig bättre efter promenaderna avböjde jag operation.
Under vintern 2014 återkom smärtorna från ryggen ner till vaderna, vilka kulminerade under mars då jag knappt kunde ta mig fram när jag vaknat utan att först gå som en krampa en halv till en timma hängande på mina stavar innan smärtan började avta.
Kontaktade då Arne Fossum för hjälp och fick en tid hos honom.
Redan efter första behandlingen i ATM2 kände jag förbättringar. Jag fick ytterligare 4 behandlingar och har nu efter ett år varit i det närmaste helt fri från värk och inte tagit en värktablett på ett halvår. Tack Arne och ATM2!”

Gerd Persson:

”För två år sedan fick jag ont i min vänstra fot. Den var svullen och röd på ovansidan. Jag ringde VC för att få tid för en diagnos men det var lång väntetid. Istället blev jag rekommenderad att äta antiinflammatoriska tabletter för att se om det blev bättre, vilket det inte gjorde. Då kom jag att tänka på Kiropraktor Arne Fossum, så jag ringde och fick en tid. Han konstaterade att jag hadde en inflammation i foten och behandlade den några ganger. Sedan kunde han åtgärda orsaken till varför jag hade fått en inflammation. Nu räcker det med en behandling en gång i halvåret. Nu kan jag gå obehindrat i skog och mark utan att ha ont vilket jag är mycket tacksam för.”

Nils Olsson:

”Jag är en 64 årig man som för några år sedan föll ner från ett tak. Fallet var ca. 3-4 meter. I fallet skadade jag min rygg svårt, med flera operationer som följd. Jag rehabiliterades med sjukgymnstik, vattenträning, egna träningsprogram med hjälp av träningscykel, balansplatta och lite andra småredskap samt korta dagliga promenader. Tyvärr skedde ingen förbättring. Alla träningsmöjligheter var därmed uttömda och min läkare kunde inte göra något mera för att förbättra min situation. Det innebar att ryggen därefter blev ihopsjunken och jag gick framöverböjd med s.k. ryggkyfos. Jag hadde svår värk och stora problem att röra mig på ett naturligt sätt. Hösten 2011 tog jag kontakt med Kiropraktorkliniken Back In Action i Lysekil. Jag fick en tid för att kolla upp om det fans en möjlighet till att hjälpa min besvärliga rygg. Redan efter några behandlingar kände jag en klar förbättring vad gäller min smärta och rörlighet. Jag har dessutom blivit rakare i ryggen och fått en bättre hållning, vilket gör att jag mår mycket bättre. Tycker att behandlingarna nått ett mycket bra resultat och kan varmt rekommendera denna klinik.”

Anitha Andersson:

”Jag har haft ont i ryggen i många år. I perioder har det varit bättre eller sämre, men jag har hela tiden hindrats från att göra det jag vill. Jag har till exempel försökt att träna, men fått ont direkt. Smärtan i ryggen har helt enkelt begränsat mig mycket. Efter den första behandlingen med ATM2 hos kiropraktorkliniken i Lysekil, upptäckte jag att jag kunde röra mig mer än jag kunnat på åratal. Efter fyra behandlingar på ATM2 bänken kan jag nu böja mig både framåt och bakåt utan att det gör ont!”

Conny Claesson:

”Jag har haft problem med ryggen i över 20 år. Det har blivit många läkarbesök som följd. När min ryggsmärta blossade upp senast ville min läkare sjukskriva mig. Samtidigt kom jag i kontakt med kiropraktorkliniken i Lysekil. När jag kom till mottagningen hade jag haft kraftiga smärtor i 6 veckor och kunde enbart ta små, korta steg. Efter behandling och justering på ATM2-enheten kunde jag – till min stora förvåning – gå helt normalt och utan smärta. Jag behöver givetvis fler behandlingar efter så lång tid med ryggproblem. Men jag har inte känt mig så här bra på många år!”

Michael Johnsson:

”Under hösten 2009 drogs jag med en smärtande rygg som inte ville ge med sig trots träning samt stretching. Med denna träning höll jag ryggen i sådant skick att jag kunde genomföra mitt arbete som snickare. Yrket medför en del tunga lyft och inte alltid de mest gynnsamma arbetsställningarna för ryggen. Det hann gå en månad in på det nya året innan jag tog kontakt med en kiropraktor som jag vid ett flertal tidigare tillfällen under årens lopp fått hjälp av med skador jag ådragit mig i yrket. Behandlingen började med en koll av rörligheten i ryggen för att lokalisera var smärtan uppstod vid de olika rörelselägena och det skall tillläggas att jag hade en mycket begränsad rörlighet innan smärta uppkom. Jag blev sedan hänvisad till en stående behandlingsbänk. Döm om min förvåning när jag väl var fastspänd på bänken, så försvann smärtan och jag kunde utföra övningar med maximal belastning utan minsta obehag i ryggen. Redan efter första ”tränings-passet” med ATM2 ökade rörligheten avsevärt. Min rygg är nu bättre än vad den har varit under hela hösten trots att antalet behandlingar inte varit fler än fem.”

Anders Markenberg:

”Efter att mitt ryggskott blivit behandlad med hjälp av ATM2 märkte jag omedelbart en stark förbättring. Före behandlingen drog jag mig för att sätta mig i traktorn eftersom ryggen var så pass stum och därigenom inte kunde kompensera för alla traktorns rörelser. Direkt efteråt kunde jag utan problem genomföra arbetspassen i traktorn. Ryggen var mjuk och följsam och jag hade inga som helst problem att hantera traktorns rörelser. Ett sant mirakel.”

Peter Henriksson:

”Jag har haft problem med ryggen ett antal gånger då jag har jobbat som däckmontör under högsäsongerna vår och höst. Så jag har träffat några ryggbehandlare och behandlingssättet har varit detsamma, massera upp området där jag har ont och bryt rätt för att sedan återkomma efter 2-3 dagar och kanske bryta igen. Metoden har inneburit sjukskrivning i upp till 14 dagar. Så när jag kom till kiropraktor Arne Fossum i Lysekil så trodde jag mig veta vilken väg som låg framför mig. Men där blev det ingen bryt och bänd utan efter en noggrann undersökning så spände han fast mig i en mojäng med 4 remmar som jag sedan fick pressa så mycket jag klarade av. Det kändes lite bättre redan på kvällen och sedan var det som träningsvärk till ett visst läge på ryggen för att sedan göra riktigt ont. Tillbaka efter 2 dagar, samma procedur och jag kunde böja mig mer och mer för att sedan på 5 dagen vara (nästan) symptomfri. Det som jag hade trott skulle ge mig smärta i 2 veckor var över på en vecka utan bryt och böj.”

Sven-Ivar Olsson:

”Undertecknad har under ett flertal år haft problem med höfterna samt korsryggen, ”låsningar” vilka medfört smärta samt orörlighet i ryggslutet och med smärt-utstrålningar ner i benen. Då jag arbetar som Polis med mycket sittande samt långa tider i bil, har detta varit ett stort problem för mig. Rehabilitering har som oftast tagit lång tid samtidigt som jag fått använda mig av muskelavslappande medicin. Efter att ha prövat ATM2-maskinen och tränat de inre muskelgrupperna har jag märkt hur jag snabbare kunnat komma tillbaka och återfå rörligheten, detta endast efter några få behandlingar. Då kroppen fixeras i maskinen har de muskelgrupper och leder där problem funnits kunnat isoleras och tränas utan risk för att skador och överansträngning skulle uppstå. För mig har ATM2-maskinen varit endast en positiv upplevelse och till stor hjälp.”

Britt-Marie Karlsson:

”Jag har under flera år haft så ont i vänster höft (skinka). En låsning som gjort att jag inte kunna böja mig ner på vänster sida. Min rörlighet har varit begränsad och jag har haft svårt för att promenera då det har gjort så ont. Efter att jag varit hos Fossum och blivit fastspänd kring höft, mage och bröst och tänjt starkt framåt ett antal gånger i Fossums magiska maskin, vilket bara tog ca 5 minuter, så kunde jag böja mig framåt utan att låsningen i vänster sida kom. Har nu gjort detta 2 gånger och böjer mig och går i trappor obehindrat vilket jag inte heller kunnat göra på många år. När jag tidigare trampade ner vänster fot gjorde det för ont. Nu skall jag med Fossums hjälp träna mina muskler som under många år hunnit bli försvagade och felbelastade. Tänk att det kunde ske en så stor förändring på bara 5 minuter! Varma hälsningar om att många ska få denna möjligheten till hjälp.”