Golf och rygg

          Kiropraktorkliniken 

              Back IAction

 

hjälper dig med den viktigaste faktorn i ditt spel –

din kropp!

 

Kiropraktik och ATM2®  förbättrar omedelbart smärtpatientens, golfarens, fitnessentusiastens, motionärens eller idrottarens prestanda.

Vi kan hjälpa din smärta och-eller stelhet på några få minuter. Det vill kunna förbättra dina golfresultat på ett sätt du inte trott var möjligt.

ATM2 metoden beskrivs i Golf Digest, Golf Week Magazine och London Times och stöds av Ernie Els och mästaren i World Long Drive Golf, Gerry James.

Ernie Els, golfproffs, Storbritannien
”Den här utrustningen som jag berättade om strax efter min operation för några veckor sedan är fantastisk. Övningarna är verkligen tuffa och får svetten att lacka, men av alla rehabiliteringsövningar måste jag säga att det här är min favorit. Det känns som om metoden träffar precis rätt och når de muskler som behöver aktiveras. Övningarna hjälper mig också att öka mitt rörelseomfång.

San Jose, Kalifornien – 31 August, 2007

World Long Drive Golf-mästaren Gerry James hyllar ATM2® som ett nytt smart rehabiliteringssystem som omedelbart ökar räckvidden i rörelserna och formen i största allmänhet. Den tvåfaldige och nuvarande World Long Drive Golfi-mästaren Gerry James hyllar en ny metod med smarta övningar, som heter ATM2® och omedelbart ökar smidigheten. När Gerry James första gången använde ATM2®, upplevde han en omedelbar 25 graders ökning av sin golfsving.

Ochså tidigare World Long Drive Golfingmästaren Eric Jones sa att han har förbättrat sin rörelseförmåga utan stress eller anspänning, genom att använda ATM2® systemet.

Golfare kan förvänta sig omedelbar ökning av flexibilitet, slaglängd och prestanda

FAKTA OM GOLFSKADOR

De flesta skador beror ofta på dålig svingteknik. De vanligaste skadorna som golfspelare drabbas av är problem med ryggens nedre del, armbåge, handled, hand och axel.

Du får hjälp med förutsättningar till att nå de resultat du önskar:

 

  • Jämnare och smidigare golfsving  *
  • Ökad styrka och uthållighet
  • Minskad smärta efter en runda
  • Lindrad ryggsmärta
  • Färre skador

 

Smidighet och styrka är de två allra viktigaste faktorerna som krävs för att lyckas slå raka och kraftfulla golfslag. Balans och koordination är nödvändiga faktorer för långa och raka slag.

 

Komponenter som förbättrar ditt spel

Kliniken använder särskilda stretchövningar för golfsvingen som förbättrar golfspelarens smidighet och styrka.

SMIDIGHET

Styrka, distans och förmågan att upprepa bra slag är beroende av att kroppen kan nå en viss position i relation till klubban under baksvingen genom själva slaget och under fullföljandet av slaget.

STYRKA

Ökad styrka gör det faktiskt lättare att svinga klubban! Styrkan kontrolleras mer exakt och kroppens svar på golfbollen och terrängen är mer följsamt. Särskilda simuleringsövningar för golfsvingen införs för snabb förbättring av styrkan i “golfsvingmusklerna”. Med dessa speciella övningar och träning kan golfaren slå 15 till 20 meter längre från utslagsplatsen och nå fler fairwayområden och greener.

BALANS

Balans och förmågan att förflytta vikten i rätt ögonblick är nödvändigt för effektiva slag från utslagsplatsen till greenen. Speciell balansträning har hjälpt hundratals golfspelare att kunna slå längre och att utveckla träffsäkerheten.

KOORDINATION

Koordination är absolut nödvändig för bra tajming och rätt kraft i klubbskaftet för att kunna slå långa raka slag. 

 

BackInActionkliniken ger dig förutsättningar för bättre golfspelande och hjälper dig att förebygga skador.